De cand predau Limba Engleza, am incercat tot timpul sa ma pun in locul celui care invata. De aceea felul in care predau evolueaza in functie de fiecare cursant pentru a reusi sa conving, sa atrag si sa-mi ating scopul ca acel om sa retina corect ceea ce eu vreau sa-i predau.

Lucrurile nu sunt simple deloc , de aceea, am invatat si eu de-a lungul anilor de cand predau Limba Engleza , sa simplific lucrurile si sa le fac cat mai amuzante pentru a avea rezultatul dorit.

In aceasta postare as vrea sa argumentez putin atentia la detalii. Astfel, atunci cand suntem intrebati ceva sa raspundem la ceea ce se cere si cu timpul verbal potrivit.

Daca cineva ne intreaba :

How old are you ?

Raspunsul va fi, jumatate din intrebare :

I am …. old.

Si vom folosi tot verbul si timpul din intrebare, in cazul aceasta To Be. Pentru exprimarea varstei folosim intotdeauna To Be.

Una din greselile frecvente pentru vorbitorii de limba romana este sa foloseasca verbul To Have.

I have …. years.

How many years have you got working for this company?

I have 27 years.

Acelasi rationament functioneaza pentru toate timpurile, intrebam cu un Prezent Simplu, vom raspunde tot cu un Prezent Simplu. Cateva exemple mai jos :

Do you like spaghetti ?

Yes, I do. Spaghetti are my favourite.

Did you enjoy the movie?

Yes, I did. It was the best movie this year.

Was Rita dancing with Louie?

No, she wasn’t. She was dancing with Joe.

Are you wearing contact lenses?

Yes , I am . I am wearing blue contact lenses.

Atentia la cum intreaba si ce intreaba persoana cu care vorbim , face diferenta intre un raspuns corect, care foloseste timpul adecvat, si un raspuns “dupa ureche”.

 

Astept opiniile si situatiile intalnite de voi.

Leave a Reply

%d bloggers like this: